De muzikale boekenkast

ProgrammaNieuwsbrief

Op zaterdagavond 23 maart 2024 geeft de Zeister Harmonie KZHM haar voorjaarsconcert in de Sionskerk te Zeist. Deze keer in samenwerking met Literair Zeist. Samen met de stadsdichters van Literair Zeist zullen we een unieke muzikale avond verzorgen waarbij muziek en literatuur samenkomen. Dompel jezelf deze avond onder in de betoverende wereld van De Muzikale Boekenkast!  

Tijdens het concert zullen o.a. de verhalen van Jungle Book, De graaf van Monte Christo, Reinaert de Vos en Harry Potter ten gehore worden gebracht door de beide orkesten van de Zeister Harmonie.  

Het concert wordt gegeven in de Sionskerk in Zeist en begint om 20.00u. Kaarten kosten 12,50 euro voor volwassenen en 7,50 voor kinderen tot 16 jaar. 

We kijken ernaar uit je te verwelkomen en samen te genieten van de harmonie tussen muziek en literatuur!  

 

Tijdschema

19:30 uur Zaal open
20:00 uur Start concert
20:45 uur Pauze
21:15 uur Vervolg concert
22:05 uur Einde concert
Na afloop is er een borrel in de Werkschuit, Egelinglaan 2b

Programma

De presentatie van vanavond wordt verzocht door Jantsje de Boer

Het Groot Orkest speelt

Faravista

Stijn Aertgeerts

 

About Reynard the Fox

Kevin Houben

In ‘About Reynard the Fox’, vertaalt componist Kevin Houben het sluwe karakter van de beruchte vos Reynaert uit de middeleeuwse verhalen naar levendige muziek. De hobo en fagot vertolken zijn doortraptheid met onheilspellende tritonusintervallen, terwijl de ijdelheid van koning Nobel en de nonchalance van de vos tot uitdrukking komen door rijke koperklanken. Dit stuk neemt je mee op een spannende tocht door Reynaert’s wereld vol intriges, eindigend met zijn ultieme ontsnapping uit de klauwen van het recht.

 

Musical Haiku #6… The 4th Year

Stephen Melillo

 

Voordracht van Pauline Pisa

 

Musical Haiku #14… Never Forgotten…

Stephen Melillo

 

The Count of Monte Cristo

Otto M. Schwarz

“The Count of Monte Cristo” van Otto M. Schwarz gaat over de epische reis van Edmond Dantès. Deze compositie neemt je mee door de diepten van verraad tot de hoogten van rechtvaardigheid, waarbij het orkest de gevoelens van wanhoop, liefde en de uiteindelijke zoete wraak die Dantès ervaart, tot leven wekt. De dramatische melodieën en rijke harmonieën vangen de essentie van zijn transformatie van een onschuldige man naar een machtige graaf, en laten ons de intensiteit van zijn queeste naar verlossing en vergelding voelen.

 

=== Pauze ===

Het Leerlingenorkest speelt

Dakota

Jacob de Haan

The Magic Book

Thierry Deleruyelle

Harry Potter

John Williams, arr. Michael Story

Voordracht van Fred Penninga


Het Groot Orkest speelt

Carmen Fantasy

Georges Bizet, arr. Eiji Suzuki

Deze bewerking voor harmonieorkest van Bizets meesterwerk neemt je mee op een opwindende reis door de straten van Sevilla. Ontdek de passie en drama van de beroemde opera.

 

Jungle Book

Sherman/Sherman/Gilkyson, arr. Marcel Peeters

Ontdek de avonturen van Mowgli en zijn junglevrienden in onze sprankelende bewerking van “Jungle Book”. Met betoverende melodieën en exotische ritmes neemt ons harmonieorkest je mee naar de weelderige en kleurrijke wereld van de jungle. Laat je meevoeren door de muzikale verhalen van Baloo, Bagheera en Shere Khan.

 

=== Na afloop ===

Verspreid door de kerk staan er diverse boeken. Deze boeken willen graag gelezen worden, neem gerust een stapel boeken mee naar huis! 

Na afloop van het concert ben je welkom op onze borrel in de Werkschuit, Egelinglaan 2b.

Pauline Pisa (1968) is dichter, tekstperformer en prozaïst. Pisa groeide op in het Utrechtse Kanaleneiland en is woonachtig in Den Dolder.

Pauline schreef twee poëzie bundels, en staat sinds 2006 regelmatig op de planken om haar teksten voor te dragen.

Zij werkte o.a. mee aan de Utrechtse vertaling van ‘Het feest van Nijntje’ (Ut fees van Nijntje) en schreef ter gelegenheid van 900 jaar Utrecht de liedtekst: ‘Stadsie zonder Muren’ voor Tineke Schouten.

Pauline werkt tevens als verpleegkundige in de psychiatrie.

Tijdens ons concert op 23 maart zal Pauline een stuk voordragen.

Fred Penninga (Amsterdam 1945). Dichter en lid van het Utrechts Stadsdichtersgilde. Zeven dichtbundels én een prentenboek over de reis van Odysseus. In 47 kwatrijnen, getiteld Ithaka voor onderweg. Schrijver. Fred publiceerde korte verhalen, novellen, romans en onlangs de autobiografische roman, getiteld Vrij van erfbelasting, als zoon van ‘foute ouders’. Ook heeft Fred opgetreden als jurylid bij verhalen- en gedichtenwedstrijden. Het proza speelt zich af rond thema’s als Na de oorlog, wederopbouw, provo, emancipatie, homoseksualiteit, opvoeding, nostalgie en interculturalisatie. Rode draad: uitwisseling, herkenning en diversiteit. Alles onder het motto: het moet toegankelijk en boeiend zijn!

Tijdens ons concert op 23 maart zal Fred een stuk voordragen.

Stichting Literaire Activiteiten Zeist, kortweg Literair Zeist, is een stichting die tot doel heeft het realiseren van literaire activiteiten in de gemeente Zeist door o.a. het initiëren en organiseren van schrijversontmoetingen, literaire lezingen, het ontwikkelen en uitvoeren van literaire projecten, zoals het Stadsdichterschap van Zeist en de Literatuurprijs Zeist en bevorderen van lokale, regionale en nationale literaire contacten.

Literair Zeist zoekt bij de uitvoering van haar activiteiten zoveel mogelijk de samenwerking met andere organisaties, zoals vereniging Taalpodium, Boekhandel Kramer & Van Doorn, KunstenHuis Idea, de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ).en andere culturele en maatschappelijke organisaties in Zeist voor een literaire inbreng bij activiteiten zoals het Wereldwijd Vertelcafé (Cultuur Zeist) en het Kinderboekenfeest Zeist (Stichting Boek & Theater Zeist).

Literair Zeist streeft ernaar om in samenwerking met andere instellingen en organisaties poëzie en/of verhalen in de openbare ruimte te laten zien en horen. Literair Zeist staat open voor samenwerking met lokale organisaties en instellingen voor invulling van literaire activiteiten.

Daarnaast stelt Literair Zeist zich open voor nieuwe literaire initiatieven.